Hur går det till när man ska hyra en IT-konsult?

Om du funderar på att hyra in en IT-konsult så börjar det med en förfrågan till IT@thalamus.se, ringa oss på 08-120 88 700 eller fylla i kontaktformuläret nedan.

När vi fått din förfrågan startar vi en dialog för att tillsammans hitta en väg att hitta rätt kandidat för er, eventuella följdfrågor angående tjänsten och vad ni är ute efter. När vi fått en bättre känsla för vad ni söker kommer en uppföljning med pris, upplägg för att hitta rätt kandidat och ge en tydlig förväntan.

När vårt samarbete har startat så kommer vi återkomma med kandidatförlag för er att välja på. När ni gjort ert val av kandidat så fyller vi i alla kontrakt och förbereder kandidaten inför starten.

Bra att tänka på?

Vill ni vara så förberedda som möjligt när ni gör en förfrågan på kandidater/konsulter kommer här en checklista för saker som är bra att tänka på när man tar in en IT-konsult:

  • Uppdragets längd (Detta kan ändras med tiden man vad är ert initiala behov).
  • Hur många kandidater/konsulter
  • Skallkrav/meriterande kunskaper på personen (vad är det viktigaste som personen ska kunna och ha kunskaper inom. Hur mycket erfarenhet krävs och vad kan personen lära sig på uppdraget).

Ju mer information som du kan dela med dig av, desto bättre kan vi matcha kandidaten till ert företag. Vi gillar att ha långa samarbeten så med tiden kommer vårt arbete bara bli bättre.

Vilka typer av IT-konsulter har Thalamus?

Vi fokuserar på IT-infrastruktur och tjänster inom denna sektor. Med IT infrastruktur så menar vi tjänster som håller igång företagets IT. Här kommer en lista på tjänster som vi vanligtvis hanterar:

  • Supporttekniker (Firstline, secondline, onsite)
  • Nätverkstekniker
  • Drifttekniker
  • SCCM specialist
  • Coach / Teamleader inom servicedesk
  • Incident manager/ Problem manager
  • IT-Koordinator

IT-konsulter från Thalamus?

Våra konsulter är specialister inom IT-infrastruktur och vår tyngd ligger på Stockholmsmarknaden. Vår styrka är vår personal och därför lägger vi stor vikt på att de ska ha bra anställningsavtal, erbjuda utveckling med certifieringar och lära känna dem.

Det gör att vi vet vad vi levererar och känner oss väldigt säkra i att vi kan hjälpa er med kompetent personal i tjänster så som supporttekniker, nätverkstekniker och mer. Vi är i dagsläget 130 konsulter och hjälper stora kunder som Region Stockholm, HM, McDonalds och många fler.

Vi är stolta i våra samarbeten och brinner för att jobba med människor.

Vanliga frågor?

Hur snabbt kan jag få en konsult?
Vi har konsulter som sitter och utbildar sig mellan uppdrag så ibland kan vi leverera omgående. Dock beror det på vilka erfarenheter ni just söker. Vanligtvis har vi tillsatt en person inom 1 månad.

Vad får Thalamus IT-konsulter att sticka ut?

Våra IT-konsulter är fast anställda med kollektivavtal (IT & Telecom). Detta skapar trygghet vilket gör att de jobbar hos oss länge. Detta gör även att vi har en större förståelse för deras styrkor och hur de kan bidra till just er verksamhet.

Vilka är de vanligaste tjänsterna ni tillsätter?
Vi är väldigt starka inom supporttjänster, firstline, secondline och onsite. Många av våra konsulter jobbar inom detta och får chansen därifrån att vidareutveckla sig.