Varför konsulter från Thalamus?

Våra kärnvärden är snabba, trevliga och lönsamma och det kommer du att märka om vi får hjälpa dig!

Partnerskap är viktigt för oss, vi är specialiserade inom IT/Teknik och har idag över 100 konsulter ute på uppdrag.

Våra konsulter har bra anställningsavtal (Fastlön, kollektivavtal och bra villkor) och har jobbat med oss länge, så vi vet vad vi levererar.

Våra konsultchefer har själva en lång bakgrund som konsulter och har stor förståelse för era behov.

 

IT-KONSULTER

Vi kan IT-konsulter och speciellt på Stockholmsmarknaden. Där vi som konsultbolag levererat kompetent personal inom infrastruktur (supporttekniker, drifttekniker och nätverk) i över 20 år. Få mer insyn hur vi jobbar och hur vi kan underlätta för er.

Vanliga tjänster där vi tillhandahåller IT-konsulter: Helpdesk/Supporttekniker, Onsite tekniker, Drifttekniker, Nätverkstekniker, Administratörer, Koordinatorer och Projektledare.

Läs mer om IT-konsulter

TEKNIKKONSULTER

Söker du ingenjörer, montörer eller inköpare? En viktig del är att hitta ett konsultbolag som förstår er bransch och som har rätt erfarenheter. Läs här hur våra teknikkonsulter och vi som konsultbolag kan hjälpa er.

Läs mer om teknikkonsulter

BEMANNING

Det finns flera viktiga punkter att tänka på när man ska bemanna inom IT och Teknik. Ta del av dessa punkter här och låt oss guida dig genom marknaden och viktiga delar att tänka på.

Läs mer om bemanning

ATT TÄNKA PÅ NÄR MAN HYR KONSULTER

Få hjälp att hitta rätt personal i en djungel av människor och konsultbolag. Där vi skapat en lista över saker man bör tänka på när man anlitar en konsult.

  • Vilka är nyckelkompetenserna personen du letar efter ska ha? (Man kan sällan hitta alla kompetenser i en person men vad är viktigast för att lyckas och för att personen ska växa i uppgiften.)
  • Vad kan vi erbjuda som arbetsplats? (För att få till sig bra kompetens måste personen ha något i utbyte? Flexibla arbetstider? Vad är det bästa med att jobba hos just er.)
  • Hitta ett bolag som är duktiga på ert område och plats. (Ska ni tillsätta en IT-konsult i Stockholm, hitta ett konsultbolag som är specialiserade inom er nisch och kan platsen).
  • Konsultens avtal / konsultbolagets engagemang i personalen (Är konsulten anställd med kollektivavtal på bolaget eller enbart timanställd för detta uppdrag? Bättre avtal för konsulten minskar risken att personen försvinner).
  • Ha en plan för konsulten och vad man ska använda resursen till. (Är detta en tillfällig plats att fylla eller för att under en längre tid underlätta för era anställda? Ska personen jobba 100%? Vad förväntar ni er av resursen?). Tydliga krav ger ett bättre resultat.
  • Hur mycket vill ni engagera konsulten? (Ska konsulten vara med på interna möten, gäller samma regler för konsulten som anställda?)

Vanliga frågor och svar om att hyra konsulter?

Hur långtid kan jag hyra en konsult?
Vanligtvis hyr vi ut konsulter mellan 3 mån – 1 år med förlängningsmöjligheter.

Vad är skillnaden på konsultföretag och bemanningsföretag?
Största skillnaden brukar vara anställningsavtalet. Då konsultföretag vanligtvis anställer på månadslön samt fastanställning medan ett bemanningsföretag anställer personen per timme.

Hur snabbt kan jag få en konsult?
Allt beror på vilken kompetens du söker men vi har ofta kompetens som sitter och väntar på uppdrag, vilket gör att du kan få personal inom spannet på omgående till 1 månad.

Erbjuder ni kollektivavtal?
Thalamus erbjuder kollektivavtal inom tjänstemannasektorn som heter IT / Telecom avtalet via Unionen.

Vad har jag för garantier att konsulten fungerar?
Då vår personal ofta har varit anställda under en långtid har vi referenser från tidigare uppdrag. Skulle personen ändå inte matcha så har du möjlighet att byta ut personen.

Vad har ni för uppsägningstid på kontrakten?
Vanligtvis 1 månad men detta kan förhandlas beroende på uppdrag.

Vad är skillnaden mellan IT-konsulter och teknikkonsulter?
För oss är IT-konsulter personer inom IT-infrastruktur såsom supporttekniker, drifttekniker eller nätverk. Medan teknikkonsulter jobbar med tjänster på ett teknikbolag exempelvis ingenjörer, montörer eller inköpare.

Att tänka på när du ska hyra en konsult

Personal är en av det viktigaste delarna i ett företag och det kan vara kostsamt att göra en fel bemanning. För att förstå vem man letar efter bör man tänka på om man ska jobba i ett team en kortare tid eller om ni ska vara en långsiktig arbetsgrupp. Då man är ute efter olika dynamiker beroende på hur långtid man har på sig att skapa resultat. Att ta hjälp av ett konsultföretag kan hjälpa er att förstå er grupp och era förutsättningar. Det skapar samtidigt lättare förutsättningar för att byta ut personal som inte fungerar eller som tappar motivation.
Andra delar som är viktiga att tänka på är att den som ska hjälpa er att tillsätta har förståelse för arbetsuppgiften och platsen ni jobbar på. Så att anlita ett konsultbolag med konsultchefer som har arbetslivserfarenhet inom området, gör att de lättare kan sätta sig in i situationen. De tillsammans med en vana att jobba i Stockholmsområdet gör att man bättre kan göra en lägesanalys hur marknaden ser ut. Så ni får bättre koll hur svårt det är att hitta kompetensen ni söker och ge relevant feedback.
Detta kommer ge relevantare kandidater, spara er massa tid och ge er rätt stöd att bemanna rätt. Samtidigt hjälpa er att hitta era framtida anställda? Då konsulten i framtiden kanske blir direktanställd hos er, när hen redan är beprövad och fått testa att jobba hos er. De är vad vi kallar vinn/vinn.

Hyr konsulter av Thalamus

Det finns flera anledningar att anlita Thalamus. Vi är ett konsultbolag beläget i Stockholm och lägger stor del av vår tid att förstå marknaden här. Med vår långa erfarenhet av IT /Teknikkonsulter har vi konkurrerat med bemanningsföretag i Stockholm för bättre anställningsvillkor, utvecklingsmöjligheter och kompetens.
Våra konsultchefer har jobbat som konsulter och har stor förståelse för arbetsuppgifterna. De strävar också att skapa Stockholms bästa konsultföretag inom IT och teknik. Där personalen är nyckeln till att lyckas. Detta gör det lönsamt för er att hyra in konsulter från oss samtidigt som ni får kompetent personal som trivs.
För oss är samarbete viktigt och att alltid bemötta personal som beställare på ett trevligt sätt vad det än handlar om. Där du får snabb respons på dina frågor. Detta gör att våra anställda stannar länge vilket ger oss stor förståelse för vår personalkompetens och styrkor.
Vi är tillräckligt stort konsultbolag för att kunna leverera men samtidigt tillräckligt små för att anpassa oss för varje uppdrag. Så letar du ett konsultbolag i Stockholm som kan IT och/eller Teknikkonsulter så är Thalamus ett företag att räkna med.