Vad är ett hyrköp?

Hyrköp är perfekt när ni behöver en konsult för stunden men vill anställa framöver, då de ofta är svårt att veta hur konjunkturläget eller orderläget ser ut om ett halvår.

Med ett hyrköp väljer ni därför en period när ni vill börja hyra in en person, vilket ofta startar med 6 månader. När de 6 månaderna börjar närma sig sitt slut så väljer ni därifrån om ni vill fortsätta hyra in personen, avsluta eller anställa konsulten utan någon rekryteringsavgift.

Det är en hybridlösning mellan rekrytering och konsult, där ni kan testa kandidaten och kandidaten kan testa er. (Ni ska ju BÅDA trivas med varandra).

 

Hur ser hyrköpsprocessen ut?

En av våra erfarna rekryterare kommer ut för att få en tydlig bild på kandidaten ni letar efter. Vi skriver sedan en annons, kollar igenom vår kandidatdatabas efter en matchning och searchar. När vi känner att vi har starka kandidater så presenterar vi fram dessa. Ni väljer sedan vilka ni vill ta på intervju och om det är någon av kandidaterna ni vill ska börja. När vi hittat en kandidat så skriver vi ihop alla kontrakt och sätter ett startdatum.

 

Fördelar med hyrköp

Testa kandidaten och kandidaten kan testa att jobba hos er.

Om behovet inte skulle kvarstå behöver ni inte anställa

Är marknaden osäker kan ni alltid fortsätta hyra in personen som konsult

 

 

Kan jag ta över personen tidigare?

Känner ni att ni vill ta över personen tidigare än planerat så är detta helt okej, det tillkommer då en rekryteringsavgift. Denna avgift är bestämd i förtid och försvinner när perioden för hyrköpet är över.

 

Vad händer om jag senare inte vill anställa?

Om ni känner att läget är osäkert efter den bestämda hyr perioden så väljer ni själva om ni vill fortsätta ta in kandidaten som konsult eller avsluta kandidaten. Det finns inte något bindande i att ni måste anställa konsulten efter att perioden är slut.

 

Har du fler frågor?

Då går det alltid att kontakta någon av oss här nedan