Rekrytering

Thalamus rekryterare har över 20 års erfarenhet av rekrytering och search inom IT & Teknik. Där vi hjälpt bolag i olika storlekar att hitta de främsta kandidaterna. Våra kärnvärden är snabba, trevliga och lönsamma och det kommer du att märka om vi får hjälpa dig hitta din nya kollega!

Rekrytering i Stockholm

Med hjärtat i Stockholm och lång erfarenhet av rekrytering. Vet vi att varje marknad är speciell när det kommer till rekrytering och Stockholm är inget undantag. Där rekrytering handlar om att jobba hårt för att konkurrera om den bästa kompetensen och rätt kandidat för varje bolag.

Vår styrka ligger just på rekrytering i Stockholm inom IT och teknik där vi finns till hands för att hjälpa dig i denna process. Vi lägger ner stor del av vår fokus och peng på just annonsering på Stockholmsmarknaden. När det kommer till rekrytering så har vi även här ett stort kontaktnät, där vi jobbar mycket med att bygga upp intresselistor för kandidater och tjänster inom de områden vi är starka på. Där search blir en viktig del i rekryteringen i Stockholm.

Läsa mer om respektive område där vi rekryterar till i Stockholm nedan.

Rekryterings områden

Kompetensbaserad rekrytering

En kompetensbaserad rekrytering är en metod inom rekrytering som går ut på att fokusera på kandidaternas kompetens och potential, i stället för att gå på magkänsla. Där många rekryteringsbolag satt upp olika steg för att åstadkomma just detta.

Vi är inget undantag utan jobbar med kompetensbaserad rekrytering och att sätta upp parametrar för att åstadkomma just detta. Då varje bolag är unikt så anpassar vi processen för att locka just den kompetensen ert bolag behöver.

Varför använda Thalamus vid Rekrytering

Lång erfarenhet
Våra rekryterare över 20 års erfarenhet av att hjälpa bolag med rekryteringar inom IT & Teknik
Samarbete
Vi brinner för djupa samarbeten och att förstå hur vi kan hjälpa just ert företag att attrahera rätt personal.
Kärnvärden
Vi är agerar snabbt, är trevliga och det ska vara lönsamt för dig som bolag att använda oss vilket är våra kärnvärden.

Personlighetstest vid rekrytering

Vissa typer av personligheter kan lämpa sig bättre eller sämre för roller, då arbetsuppgifter kan ge energi eller ta energi. Vi använder personlighetstest i de fall bolagen vi rekryterar till efterfrågar detta. Då våra rekryterare är certifierade att genomföra 2 olika typer av personlighetstester anpassar vi detta efter ert behov.

Personlighetstester vid rekrytering kan ge en tydligare bild på den ni anställer och vara ett komplement i eran rekryteringsprocess. För att få en tydligare bild av vad personlighetstester kan göra i er rekrytering pratar vi gärna djupare om detta.

Vanliga frågor

För att lyckas med en rekrytering krävs både förståelse och kunskap om den bransch det handlar om. Något vi har då vi är specialister inom IT & Teknik och gör över 100 rekryteringar per år. Våra seniora rekryteringskonsulter har även erfarenhet av arbetsmarknaden inom IT & teknikrekrytering och vi har ett mycket stort nätverk.

Vi är duktiga på att fånga upp kandidater via annonser på många rekryteringssidor och search. Utöver detta så gör vi även besök på gymnasieskolor, universitet och olika jobbmässor. Vi har en stor CV-databas från tidigare ansökningar, har mycket kontakter via sociala medier så som LinkedIn/Facebook. Vilket gör att vi ständigt har relevanta personer i vårat nätverk.

Ni diskuterar erat behov med en av våra rekryterare som skriver en kravprofil. När ni har bekräftat att vi har förstått ert behov rätt så börjar vi leta efter rätt person. Vi hittar kandidater genom att de söker tjänsten via annons, searchar fram dem eller så är det en person vi har i vårat kontaktnätverk. När vi har relevanta kandidater så kommer de att presenteras fram och du som kund får sedan välja vilka personer som ni vill gå vidare med.

Rekrytering är en anställningsprocess av personal, där vi som bolag kan hjälpa till. Fördelen med detta är att vi har avtal med stora annonsleverantörer, har ett stort nätverk och är specialiserade på just denna process. Du kan därför spara pengar genom tidsbesparing, slippa betala för annonser och slippa hålla koll på alla viktiga delar i rekryteringen. Så i stället för att lägga pengar på att sköta processen kan du helt enkelt lägga dessa på att få hjälp.

En rekrytering har ofta en satt faktor på månadslönen på den anställda, denna faktor diskuteras i samband med att man vill göra en rekrytering. Vi har även en garanti om kostnadsfri rekrytering om kandidaten inte skulle leva upp till era förväntningar.

En kravprofil är kompetensen ni söker i personen som ska anställas. Det är kravprofilen vi har som underlag när vi ska skriva annonsen och gallra personer som söker in. Desto tydligare kravprofil man har så vet vi vad vi ska leta efter. Vi brukar i samband med starten av rekryteringsprocessen gå igenom detta och komma med inputs, frågor och funderingar när det kommer till kravprofilen.

Början av processen så ser bemanning och rekrytering väldigt liknande ut. Stora skillnaden är när urvalet är gjort och ni bestämt er för en person som ska få jobbet. Vid en rekrytering så blir då personen anställd direkt hos er medan i en bemanning så är personen anställd av oss och blir inhyrd.

En rekrytering kan gå snabbt eller ta långtid. Där det brukar vara vissa faktorer som spelar in ”tjänst, plats och lön”. När man startar en rekryteringsprocess och går igenom punkterna så brukar man få ett estimat på tiden. Vanligtvis tar processen runt 1 månad.

Vill du ha hjälp med rekrytering, fyll i här

    Kontakta oss vid frågor