Hyr konsulter

Det är alltid enkelt att hyra in konsulter från oss, både under längre eller kortare perioder. Vi erbjuder konsulter inom IT och teknik och har idag över 100 konsulter ute på uppdrag. Våra konsulter har seriösa kollektivavtal (Tech Sverige) och har jobbat med oss en längre tid, så vi vet vad vi levererar.

Kontakta oss

Teknik

Teknikkonsulter

Thalamus är experter på rekrytering och bemanning inom tekniksektorn i Stockholm. Vi hjälper till med kompetensförsörjning för en mängd roller såsom montörer, ingenjörer och logistiker.

Läs mer om våra teknikkonsulter

IT

IT-konsulter

Låt oss hjälpa er med IT-specialister inom infrastruktur. Där vi tillhandahåller tekniker på olika nivåer som bland annat supporttekniker, drifttekniker och nätverkstekniker.

Läs mer om våra IT-konsulter

Område

Att tänka på när du hyr en konsult

Få hjälp att hitta rätt personal i en djungel av människor och konsultbolag. Där vi skapat en lista över saker man bör tänka på när man anlitar en konsult.

  • Vilka är nyckelkompetenserna personen du letar efter ska ha? (Man kan sällan hitta alla kompetenser i en person men vad är viktigast för att lyckas och för att personen ska växa i uppgiften.)
  • Vad kan vi erbjuda som arbetsplats? (För att få till sig bra kompetens måste personen ha något i utbyte? Flexibla arbetstider? Vad är det bästa med att jobba hos just er.)
  • Hitta ett bolag som är duktiga på ert område och plats. (Ska ni tillsätta en IT-konsult i Stockholm, hitta ett konsultbolag som är specialiserade inom er nisch och kan platsen).
  • Konsultens avtal / konsultbolagets engagemang i personalen (Är konsulten anställd med kollektivavtal på bolaget eller enbart timanställd för detta uppdrag? Bättre avtal för konsulten minskar risken att personen försvinner).
  • Ha en plan för konsulten och vad man ska använda resursen till. (Är detta en tillfällig plats att fylla eller för att under en längre tid underlätta för era anställda? Ska personen jobba 100%? Vad förväntar ni er av resursen?). Tydliga krav ger ett bättre resultat.
  • Hur mycket vill ni engagera konsulten? (Ska konsulten vara med på interna möten, gäller samma regler för konsulten som anställda?)

Område

Bemanna rätt

Personal är en av det viktigaste delarna i ett företag och det kan vara kostsamt att göra en fel bemanning. För att förstå vem man letar efter bör man tänka på om man ska jobba i ett team en kortare tid eller om ni ska vara en långsiktig arbetsgrupp. Då man är ute efter olika dynamiker beroende på hur långtid man har på sig att skapa resultat. Att ta hjälp av ett konsultföretag kan hjälpa er att förstå er grupp och era förutsättningar. Det skapar samtidigt lättare förutsättningar för att byta ut personal som inte fungerar eller som tappar motivation.

Andra delar som är viktiga att tänka på är att den som ska hjälpa er att tillsätta har förståelse för arbetsuppgiften och platsen ni jobbar på. Så att anlita ett konsultbolag med konsultchefer som har arbetslivserfarenhet inom området, gör att de lättare kan sätta sig in i situationen. De tillsammans med en vana att jobba i Stockholmsområdet gör att man bättre kan göra en lägesanalys hur marknaden ser ut. Så ni får bättre koll hur svårt det är att hitta kompetensen ni söker och ge relevant feedback.

Detta kommer ge relevantare kandidater, spara er massa tid och ge er rätt stöd att bemanna rätt. Samtidigt hjälpa er att hitta era framtida anställda? Då konsulten i framtiden kanske blir direktanställd hos er, när hen redan är beprövad och fått testa att jobba hos er. De är vad vi kallar vinn/vinn.

Vill du veta mer om rollerna inom IT och teknik?

Thalamus har ett brett utbud av roller inom IT och teknik. Här hittar du allt du behöver veta om de olika jobben.

Här hittar du allt som kan vara bra att veta om rollen så som arbetsbeskrivningar, hur en vanlig dag på jobbet kan se ut per roll, vanliga arbetsuppgifter. Vilken utbildning som krävs, lön och utvecklingsmöjligheter.

Läs mer i vår jobbguide

Vanliga roller

Hyr konsulter av Thalamus

Det finns flera anledningar att anlita Thalamus. Vi är ett konsultbolag beläget i Stockholm och lägger stor del av vår tid att förstå marknaden här. Med vår långa erfarenhet av IT-konsulter och teknikkonsulter har vi konkurrerat med bemanningsföretag i Stockholm för bättre anställningsvillkor, utvecklingsmöjligheter och kompetens.

Våra konsultchefer har jobbat som konsulter och har stor förståelse för arbetsuppgifterna. De strävar också att skapa Stockholms bästa konsultföretag inom IT och teknik. Där personalen är nyckeln till att lyckas. Detta gör det lönsamt för er att hyra in konsulter från oss samtidigt som ni får kompetent personal som trivs.

För oss är samarbete viktigt och att alltid bemötta personal som beställare på ett trevligt sätt vad det än handlar om. Där du får snabb respons på dina frågor. Detta gör att våra anställda stannar länge vilket ger oss stor förståelse för vår personalkompetens och styrkor.

Vi är tillräckligt stort konsultbolag för att kunna leverera men samtidigt tillräckligt små för att anpassa oss för varje uppdrag. Så letar du ett konsultbolag i Stockholm som kan IT och/eller Teknikkonsulter så är Thalamus ett företag att räkna med.

Vanliga frågor om konsulter

Vad kostar det att hyra en konsult?
Allt beror på vilken kompetens du söker men vi har ofta kompetens som sitter och väntar på uppdrag, vilket gör att du kan få personal inom spannet på omgående till 1 månad.
Hur lång tid kan jag hyra en konsult?
Vanligtvis hyr vi ut konsulter mellan 3 mån – 1 år med förlängningsmöjligheter.
Hur snabbt kan jag få en konsult?
Allt beror på vilken kompetens du söker men vi har ofta kompetens som sitter och väntar på uppdrag, vilket gör att du kan få personal inom spannet på omgående till 1 månad.
Vad är skillnaden på konsultföretag och bemanningsföretag?
Största skillnaden brukar vara anställningsavtalet. Då konsultföretag vanligtvis anställer på månadslön samt fast anställning, medan ett bemanningsföretag anställer personen per timme.

    Kontakta oss