Hyr konsulter

Det är alltid enkelt att hyra in konsulter från oss, både under längre eller kortare perioder. Vi erbjuder konsulter inom IT/Teknik och har idag över 100 konsulter ute på uppdrag. Våra konsulter har bra anställningsavtal (Kollektivavtal – IT telekomavtalet) och har jobbat med oss en längre tid, så vi vet vad vi levererar. Våra konsultchefer finns alltid tillgängliga under arbetets gång för att göra allt så smidigt som möjlig för er. Vi har själva en lång bakgrund som konsulter och har stor förståelse för era behov.

Vi jobbar med

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU HYR EN KONSULT

Få hjälp att hitta rätt personal i en djungel av människor och konsultbolag. Där vi skapat en lista över saker man bör tänka på när man anlitar en konsult.

  • Vilka är nyckelkompetenserna personen du letar efter ska ha? (Man kan sällan hitta alla kompetenser i en person men vad är viktigast för att lyckas och för att personen ska växa i uppgiften.)
  • Vad kan vi erbjuda som arbetsplats? (För att få till sig bra kompetens måste personen ha något i utbyte? Flexibla arbetstider? Vad är det bästa med att jobba hos just er.)
  • Hitta ett bolag som är duktiga på ert område och plats. (Ska ni tillsätta en IT-konsult i Stockholm, hitta ett konsultbolag som är specialiserade inom er nisch och kan platsen).
  • Konsultens avtal / konsultbolagets engagemang i personalen (Är konsulten anställd med kollektivavtal på bolaget eller enbart timanställd för detta uppdrag? Bättre avtal för konsulten minskar risken att personen försvinner).
  • Ha en plan för konsulten och vad man ska använda resursen till. (Är detta en tillfällig plats att fylla eller för att under en längre tid underlätta för era anställda? Ska personen jobba 100%? Vad förväntar ni er av resursen?). Tydliga krav ger ett bättre resultat.
  • Hur mycket vill ni engagera konsulten? (Ska konsulten vara med på interna möten, gäller samma regler för konsulten som anställda?)

Vi brinner för

Partnerskap
Partnerskap är viktigt för oss, vi är specialiserade inom IT/Teknik och har idag över 100 konsulter ute på uppdrag.
Bra anställningsvillkor
Våra konsulter har bra anställningsavtal (Fastlön, kollektivavtal och bra villkor) och har jobbat med oss länge, så vi vet vad vi levererar.
Förståelse
Våra konsultchefer har själva en lång bakgrund som konsulter och har stor förståelse för era behov.

Bemanna rätt

Personal är en av det viktigaste delarna i ett företag och det kan vara kostsamt att göra en fel bemanning. För att förstå vem man letar efter bör man tänka på om man ska jobba i ett team en kortare tid eller om ni ska vara en långsiktig arbetsgrupp. Då man är ute efter olika dynamiker beroende på hur långtid man har på sig att skapa resultat. Att ta hjälp av ett konsultföretag kan hjälpa er att förstå er grupp och era förutsättningar. Det skapar samtidigt lättare förutsättningar för att byta ut personal som inte fungerar eller som tappar motivation.
Andra delar som är viktiga att tänka på är att den som ska hjälpa er att tillsätta har förståelse för arbetsuppgiften och platsen ni jobbar på. Så att anlita ett konsultbolag med konsultchefer som har arbetslivserfarenhet inom området, gör att de lättare kan sätta sig in i situationen. De tillsammans med en vana att jobba i Stockholmsområdet gör att man bättre kan göra en lägesanalys hur marknaden ser ut. Så ni får bättre koll hur svårt det är att hitta kompetensen ni söker och ge relevant feedback.
Detta kommer ge relevantare kandidater, spara er massa tid och ge er rätt stöd att bemanna rätt. Samtidigt hjälpa er att hitta era framtida anställda? Då konsulten i framtiden kanske blir direktanställd hos er, när hen redan är beprövad och fått testa att jobba hos er. De är vad vi kallar vinn/vinn.

Hyr konsulter av Thalamus

Det finns flera anledningar att anlita Thalamus. Vi är ett konsultbolag beläget i Stockholm och lägger stor del av vår tid att förstå marknaden här. Med vår långa erfarenhet av IT /Teknikkonsulter har vi konkurrerat med bemanningsföretag i Stockholm för bättre anställningsvillkor, utvecklingsmöjligheter och kompetens.
Våra konsultchefer har jobbat som konsulter och har stor förståelse för arbetsuppgifterna. De strävar också att skapa Stockholms bästa konsultföretag inom IT och teknik. Där personalen är nyckeln till att lyckas. Detta gör det lönsamt för er att hyra in konsulter från oss samtidigt som ni får kompetent personal som trivs.
För oss är samarbete viktigt och att alltid bemötta personal som beställare på ett trevligt sätt vad det än handlar om. Där du får snabb respons på dina frågor. Detta gör att våra anställda stannar länge vilket ger oss stor förståelse för vår personalkompetens och styrkor.
Vi är tillräckligt stort konsultbolag för att kunna leverera men samtidigt tillräckligt små för att anpassa oss för varje uppdrag. Så letar du ett konsultbolag i Stockholm som kan IT och/eller Teknikkonsulter så är Thalamus ett företag att räkna med.

Vanliga frågor

Vanligtvis hyr vi ut konsulter mellan 3 mån – 1 år med förlängningsmöjligheter.

Största skillnaden brukar vara anställningsavtalet. Då konsultföretag vanligtvis anställer på månadslön samt fastanställning medan ett bemanningsföretag anställer personen per timme.

Allt beror på vilken kompetens du söker men vi har ofta kompetens som sitter och väntar på uppdrag, vilket gör att du kan få personal inom spannet på omgående till 1 månad.

Thalamus erbjuder kollektivavtal inom tjänstemannasektorn som heter IT / Telecom avtalet via Unionen.

Då vår personal ofta har varit anställda under en långtid har vi referenser från tidigare uppdrag. Skulle personen ändå inte matcha så har du möjlighet att byta ut personen.

Vanligtvis 1 månad men detta kan förhandlas beroende på uppdrag.

För oss är IT-konsulter personer inom IT-infrastruktur såsom supporttekniker, drifttekniker eller nätverk. Medan teknikkonsulter jobbar med tjänster på ett teknikbolag exempelvis ingenjörer, montörer eller inköpare.

Behov av konsulter? Fyll i formuläret

    Har du frågor så svarar vi gärna