Supporttekniker

Thalamus styrka är IT-infrastruktur där supporttekniker är en stor del av detta. Vi jobbar med varierande bolag runt om i Stockholm för att erbjuda passande arbetsmiljöer. Vi brinner för att utveckla våra anställda, bygga på kompetenser och se till att de får spännande roller.

Vad gör en supporttekniker?

En viktig del för att hålla igång IT-infrastrukturen på ett företag är att lösa alla problem som uppstår. Det är här supporttekniker kommer in i bilden. Att jobba som supporttekniker är en väldigt bred titel, så man brukar skala ner det till mindre begrepp så som firstline, secondline (onsite) och thirdline. Ibland har företag egna benämningar på olika delar av supportgrenar så som backoffice. Desto större en servicedesk är desto fler specialgrupper brukar det bli för att hantera olika typer av ärenden.

En supportteknikers största uppgift är att lösa ärenden som kommer in via användarna på företaget. Beroende på vilken del av av supporttekniker kedjan du sitter så kommer du hantera ärenden på lite olika sätt. Om vi följer ett ärendes väg så kan det se ut på följande sätt. En användare Ringer/mejlar/chattar in ett problem, detta fångas upp av en supporttekniker (firstline). Supportteknikern kommer då registrera användarens uppgifter/problem i ett ärendehanteringssystem. Genom frågor och eventuellt att koppla upp sig till användaren försöker då supportteknikern förstå problemet och i bästa fall lösa det.

Om ärendet inte går att lösa så är det supportteknikerns ansvar att lisa ut vilket typ av problem det kan vara eller vilken enhet som kanske kan hjälpa denna användare. Supportteknikern lägger då ärendet vidare mot den enheten (Secondline eller Onsite). Här tar firstlines ansvar slut men då tar nästa supporttekniker över (secondline).

Det kan finnas flera olika secondline, då secondline är en enhet som har mer kunskap, möjligheter och/eller behörigheter inom ett visst område. Om det exempelvis var fysiskt fel på en skärm kan secondline (onsite) ta detta ärende. En supporttekniker på denna enhet kommer då få ärendet, läsa igenom det och fortsätta nästa steg i processen. Han byter skärmen och stänger ärendet.

Områdena, ansvaret och den tekniska tyngden kan variera väldigt mycket som supporttekniker. Thalamus jobbar ständigt med att fördjupa kunskaperna, utveckla våra anställda och ge dem nya möjligheter inom supporttekniker området. Då det är en spännande roll och möjligheterna är många.

Typer av roller som supporttekniker

Varför jobba hos oss?

Vår största tillgång är vår personal och något du kommer märka om du jobbar hos oss. Vi erbjuder anställning med kollektivavtal (IT- och telecom), utbildningsmöjligheter och spännande uppdrag. På Thalamus är gemenskap en viktig del, vilket gör att vi ordnar AW:s samt sommarfest och julbord. Så att alla konsulter kan dela erfarenheter och glädje.

Om vi skulle beskriva oss själva skulle det vara att vi är ett glatt, kunskapsdrivet gäng vars arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang. Hoppas du vill bli en av oss!

Kollektivavtal / Månadslön
Bra avtal är en självklarhet för oss där vi erbjuder tillsvidareanställning med kollektivavtal och månadslön.
Utbildning
Våra supporttekniker har möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom IT-infrastuktur så som ITIL, CCNA och Windowscertifikat.
Trygghet
Att du ska känna dig trygg i din anställning är viktigt, där erbjuder vi trygghet på och emellan uppdrag med full lön.
Hjälpa användare
En supportteknikers största uppgift är att lösa IT-problem för användarna.
Bred och varierande roll
Titeln supporttekniker är väldigt bred och innehåller enheter som firstline, secondline, onsite och thirdline.
Utveckling
Som supporttekniker har man möjligheter att utvecklas, ta sig vidare och få nya ansvarsområden.

På Thalamus har vi ett annat kollektivavtal. (IT avtalet) Det innebär att du har månadslön som är exakt samma oavsett hur många timmar och helgdagar det finns. När uppdraget är slut så kommer du tillbaka till huvudkontoret, fortsätter utbilda dig och har fullön medan vi letar nya passande uppdrag till dig.

Att jobba som supporttekniker ger en varierande arbetsplats, där du växer i dina IT-kunskaper och får hjälpa andra. Det är en väldigt bred roll med mycket utvecklingspotential i.

Beroende på vilken nivå på supporttekniker du är kan dina arbetstider variera. Allt från att du jobbar måndag - fredag, 8 -17. Till roller som är varierande 40 timmar i veckan med start så tidigt som 06 och senast slut 22.

IT-ansvariga

Har du några frågor kontakta oss