Nätverkstekniker

Thalamus styrka är IT-infrastruktur där nätverkstekniker är en viktig pusselbit. Vi jobbar ständigt för att ha spännande uppdrag, utveckla våra konsulter och leverera bra arbetsmiljöer. Vi jobbar i Stockholmsområdet och är nischade för att leverera bra kvalité.  Hoppas att vi får möjligheten att jobba tillsammans!

Vad gör en nätverkstekniker?

IT-infrastrukturens blodomlopp, så kan man beskriva nätverket på ett målande sätt. Vikten av ett fungerande nätverk är svår att missa och ansvaret som nätverkstekniker är stort. Beroende på storleken på bolaget så kan du ha ansvaret själv eller delat i en nätverksgrupp. Ditt ansvar ligger i att hålla igång nätverket och se till att det fungerar korrekt. Det ligger även i implementationer, uppgradering och konfigurationer. Då nätverk är en kontinuerligt växande del som kräver underhåll.

Säkerheten på ett bolag ligger också till stor del i nätverket, dess olika lager och uppsättningar. Om du blir en del av ett nätverksteam kan din roll variera beroende på hur mycket erfarenhet och kunskap du har inom ämnet. Vanligtvis börjar man med att aktivera nya nätverksportar, göra mindre konfigureringar och ta emot ärenden som ny nätverkstekniker. Med att dina kunskaper växer så kan mer uppgraderingar, konfigurationer och implementationer tillkomma.

Nätverkstekniker är som sagt en väldigt bred roll och har stora utvecklingsmöjligheter. Det är även ett bra steg för att ta sig vidare inom IT-säkerhet. Vi jobbar ständigt med att utveckla våra konsulters kunskaper genom utbildning, spännande uppdrag och långsiktiga planer. För att ligga i framkant inom nätverk och i IT-infrastruktur.

Varför jobba hos oss?

Vår största tillgång är vår personal och något du kommer märka om du jobbar hos oss. Vi erbjuder anställning med kollektivavtal (IT- och telecom), utbildningsmöjligheter och spännande uppdrag. På Thalamus är gemenskap en viktig del, vilket gör att vi ordnar AW:s samt sommarfest och julbord. Så att alla konsulter kan dela erfarenheter och glädje.

Som nätverkstekniker hos oss hoppas vi kunna erbjuda dig spännande uppdrag, utvecklingsmöjligheter och en plats att trivas på. Vi brinner för personal och att hoppas tillsammans kunna få detta att bli en bra arbetsplats för dig!

Kollektivavtal / Månadslön
Bra avtal är en självklarhet för oss där vi erbjuder tillsvidareanställning med kollektivavtal och månadslön.
Vidareutveckling
Våra nätverkstekniker har möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom IT-infrastuktur genom olika nätverkscert inom Cisco och Windows.
Trygghet
Att du ska känna dig trygg i din anställning är viktigt, där erbjuder vi trygghet på och emellan uppdrag med full lön.
Hands on
Som nätverkstekniker får du både jobba med hårdvara och mjukvarudelar. En bra kombination av båda världarna.
Varierande uppgifter
Dina uppgifter kommer variera från dag till dag utifrån, ärenden, projekt och hur marknaden förändrar sig.
Utveckling
Du har möjligheten att fördjupa dina kunskaper som nätverkstekniker och jobba med varierade uppgifter så som nätverksärenden, uppgraderingar, implementationer och konfigurationer.

Att jobba som nätverkstekniker ger en bred variation, det är ett område som fortsätter att utvecklas och där det finns stora utvecklingsmöjligheter. Du får jobba både med teknik hands on och med mjukvara.

Tiderna är vanligtvis 8-17, måndag till fredag men på vissa av våra kunder har de jour då nätverk är en viktig del i att företaget ska fungera.

IT-ansvariga

Har du några frågor kontakta oss