Drifttekniker inom IT

Thalamus styrka är IT-infrastruktur där drifttekniker är maskineriet. Vi jobbar både med interndrift och driftuppdrag ute hos våra kunder runt om i Stockholm. Vår styrka ligger i vår personal och vi brinner för våra anställda. Utvecklingsmöjligheter, engagemang och spännande kunder är något vi strävar efter.

Vad gör en drifttekniker?

För att hålla igång företagen krävs en fungerande IT-miljö, där kommer drifttekniker inom IT fram. Våra driftteknikers fokus ligger inom Windowsmiljöer där mycket börjar bli hybridmiljöer med fokus på Azure. En drifttekniker inom IT hanterar servrar hos företagen, konfigurationer, uppdateringar, implementationer och underhåll. Komplexiteten kan variera beroende på hur stora och IT tunga företagen är. Beroende på hur avancerad man är i sin profil kan rollen variera från att man är en mer generell servertekniker till specialist inom visa områden så som SCCM, Databaser eller kanske Lagerhantering.

Som med andra roller inom IT-infrastruktur får du en del ärenden via ärendehanteringssystem. Där du löser problem som uppkommer utöver att utveckla enheten framåt. Dock så är ärendena redan hanterade olika led inom supporten för att komma till dig om tidigare led inte lyckats hantera detta.

Varför jobba hos oss?

Vår största tillgång är vår personal och något du kommer märka om du jobbar hos oss. Vi erbjuder anställning med kollektivavtal (IT- och telecom), utbildningsmöjligheter och spännande uppdrag. På Thalamus är gemenskap en viktig del, vilket gör att vi ordnar AW:s samt sommarfest och julbord. Så att alla konsulter kan dela erfarenheter och glädje.

Som drifttekniker hoppas vi kunna erbjuda både spännande uppdrag inhouse och hos våra kunder som konsult. Variation och utvecklingsmöjligheter är något som vi erbjuder våra anställda. Hoppas du vill bli en del av oss!

Kollektivavtal / Månadslön
Bra avtal är en självklarhet för oss där vi erbjuder tillsvidareanställning med kollektivavtal och månadslön.
Vidareutveckling
Våra drifttekniker har möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom IT-infrastruktur genom olika certifieringar så inom Windows, Azure och serverfördjupningar.
Trygghet
Att du ska känna dig trygg i din anställning är viktigt, där erbjuder vi trygghet på och emellan uppdrag med full lön.
Hands on
Som nätverkstekniker får du både jobba med hårdvara och mjukvarudelar. En bra kombination av båda världarna.
Varierande uppgifter
Dina uppgifter kommer variera från dag till dag utifrån, ärenden, projekt och hur marknaden förändrar sig.
Utveckling
Du har möjligheten att fördjupa dina kunskaper som drifttekniker och jobba med varierade uppgifter så som serverärenden, uppgraderingar, implementationer och konfigurationer.

Att jobba med servrar ger en stor variation, där du får jobba med cloud, virtuella maskiner och fysiska servrar. Det finns möjligheter att jobba med specialiseringar så som SCCM, Azure och andra fördjupningar. Din roll kommer utmana dig i din IT-utveckling.

Tiderna är vanligtvis 8-17, måndag till fredag men på vissa av våra kunder har de jour då nätverk är en viktig del i att företaget ska fungera.

IT-ansvariga

HAR DU NÅGRA FRÅGOR KONTAKTA OSS