Hyrköp rekrytering – Hyr först, rekrytera sen

Börja med att hyra konsulten då kan ni testa kandidaten och kandidaten kan testa er. Det skapar också en stor trygghet när man inte vet hur marknaden kommer se ut framöver. Våra rekryterare har över 20 års erfarenhet från rekryteringar inom både IT och teknik.

Vad innebär ett hyrköp?

Hyrköp är perfekt när ni behöver en konsult för stunden men vill anställa framöver, då de ofta är svårt att veta hur konjunkturläget eller orderläget ser ut om ett halvår.

Med ett hyrköp väljer ni därför en period när ni vill börja hyra in en person, vilket ofta startar med 6 månader. När de 6 månaderna börjar närma sig sitt slut så väljer ni därifrån om ni vill fortsätta hyra in personen, avsluta eller anställa konsulten utan någon rekryteringsavgift.

Det är en hybridlösning mellan rekrytering och att hyra en konsult, där ni kan testa kandidaten och kandidaten kan testa er. (Ni ska ju BÅDA trivas med varandra).

Fördelar med hyrköp

Testa kandidaten
Testa kandidaten och kandidaten kan testa att jobba hos er.
Måste inte anställa
Om behovet inte skulle kvarstå behöver ni inte anställa
Byt variant
Är marknaden osäker kan ni alltid fortsätta hyra in personen som konsult

Hur ser hyrköpsprocessen ut?

En av våra rekryterare kommer ut/hör av sig för att få en tydlig bild på kandidaten ni letar efter. Vi skriver sedan en annons och börjar kollar igenom vår kandidatdatabas efter en matchning. Efter urgallringar, intervjuer och referenstagningar så presenterar vi de kandidater som är starkast för rollen. Ni har sedan möjlighet att ta dessa kandidater på intervju och välja vilken ni tycker känns bäst.

Vi bestämmer här ett startdatum och ser till att kandidaten är redo för starten hos er.

Typer av tjänster vi rekryterar till

Varför använda Thalamus vid ett hyrköp?

Efter att ha jobbat med rekrytering och konsultverksamhet i över 20 år har vi en bra balans mellan CV och mjuka värden. Där vi ser till att hitta rätt kandidat för ert bolag, med långsiktighet och samarbete som en nyckel för att lyckas. Då vi är nischade inom IT och teknik har vi bra verktyg för att lyckas med just dessa rekryteringarna. Där vårt huvudfokus ligger på Stockholmsområdet.

Vanliga frågor

Känner ni att ni vill ta över personen tidigare än planerat så är detta helt okej, det tillkommer då en rekryteringsavgift. Denna avgift är bestämd i förtid och försvinner när perioden för hyrköpet är över.

Om ni känner att läget är osäkert efter den bestämda hyr perioden så väljer ni själva om ni vill fortsätta ta in kandidaten som konsult eller avsluta kandidaten. Det finns inte något bindande i att ni måste anställa konsulten efter att perioden är slut.

Skriv här om du är intresserad av hyrköp

    Vi svarar på dina frågor